Talenten zijn jouw natuurlijk potentieel om te schitteren

Het Talentenpaspoort, wellicht dé beste talententest ooit.

Word een Talentenpaspoort coach

Ik wil mensen helpen
schitteren door zichzelf te zijn.

Het Talentenpaspoort
voor bedrijven

Ik wil mensen inzetten op hun natuurlijke kwaliteiten, zodat zij kunnen excelleren.

Welke baan past bij mij?

Ik wil meer halen uit mijn
werk en mijn leven.

Presteren met plezier

Wanneer je met jouw talenten aan de slag gaat dan voel je dat er weinig afstand is tussen wat je doet en wie je bent. Dat geeft je energie en zin.

logo universiteit antwerpen

Ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Antwerpen

Jobkeuzes en loopbaankeuzes zijn belangrijke beslissingen in je leven. Zo’n beslissingen wil je met vertrouwen kunnen nemen. De online vragenlijst van Het Talentenpaspoort werd ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Antwerpen in 2011. Op basis van voortdurende analyse van de Talentenpaspoort data ontwikkelden we in 2021 in samenwerking met de Universiteit Antwerpen het talentenDNA (jobprofilering op basis van talenten) en de persoon-job matching algoritmes.

Professionele tools voor
mensgericht talentmanagement

Het Talentenpaspoort

Wellicht dé beste talententest ooit.

Het TalentenDNA

Wij weten welke job jou als gegoten past op basis van de talentprofielen van echte mensen in echte jobs.

140+ coaches die reeds 10.000+ professionals
meer zin in hun job en hun leven hebben gegeven.

Ga aan de slag met jouw talenten de talenten van je medewerkers de talenten van je cliënten

Hoe werkt Het Talentenpaspoort?

2

Jouw coach geeft je een toegangscode

4

Je bespreekt de resultaten met je coach

Enkele coaches aan het woord

Wenneke Ong

“Wat mij betreft de beste tool ooit voor coaches en HR-professionals.“ Inmiddels heb ik het Talentenpaspoort bij honderden cliënten ingezet. Dat heeft voor ongelooflijk veel doorbraken gezorgd.

Lotje Vis

Het #talentenpaspoort geeft zo’n helder zicht op wat jouw beweegt en energie geeft. Met je Talentenpaspoort in de hand kun je gerichter kiezen welk werk / welke werkgever bij jou past en je ook helderder en herkenbaarder presenteren aan toekomstige werkgevers.

Karin Menkehorst

Iedere keer is het bespreken van het #talentenpaspoort met mijn klanten weer een feestje. Dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen. Op naar nog meer stralende klanten in het nieuwe jaar!

Claudia Wellink

Het Talentenpaspoort geeft medewerker & organisatie weer een impuls om de balans op te maken. In te spelen op wat actueel is. Zodat ieder in zijn talent kan werken. Zo functioneert alles optimaal!

Bart van Laethem

Het doet me deugd te zien dat er ook steeds meer coaches bewust vragen naar het Sport Talentenpaspoort, met maar één doel voor ogen… beter kunnen afstemmen op hun atleet en zoeken wat de atleet nodig heeft om zijn mogelijkheden ten volle te benutten!

Erik de Haar

“Ineens krijgen mijn eigen woorden meer bodem en snap ik mijn eigen drijfveren beter. Ik heb ook het gevoel bewuster bekwaam te zijn geworden. Eigenlijk is wat ik doe nu veel leuker geworden. En ik zit op mijn plek. Wat een waardevolle verdieping!“ Woorden van een dankbare Talentenpaspoort cliënt. Mooi vak heb ik nietwaar?

Esther Portier MBA

Met het Talentenpaspoort kunnen we preventief te werk gaan in plaats van energie te besteden aan symptoombestrijding. Als de symptomen er dan toch zijn, dan geeft het Talentenpaspoort inzicht hoe en waarom je uit balans bent geraakt. Wil je burn-out voorkomen of heb je behoefte aan burn-out begeleiding, stuur dan een mailtje.

Andries Boer MBA

Het Talentenpaspoort ingezet voor 2 jongeren die zich oriënteren op een vervolgopleiding én hun toekomstige loopbaan. Ze geven aan: ‘Ik weet wel wat ik kan, maar ik wil weten wat mij drijft.’ Ik wil mezelf goed kennen voordat ik me verbind aan een opleiding of een baan. Dat komt wel goed dus. De beide ouders willen ook een Talentenpaspoort, voor zichzelf en het onderlinge gesprek met de kinderen. En ze vragen zich af waarom dit niet meer standaard in de onderwijsprogramma’s is opgenomen?

Marijke van Heusden

Vandaag een mooie aanbeveling ontvangen een client die ik graag wil delen. Waarom? Omdat ik enthousiast ben over het Talentenpaspoort van Peter Monsieur. Omdat ik het heerlijk vind om buiten te coachen. Omdat ik zie hoe blij mensen ervan worden.

Yvonne van Hilten

“Bij Yvonne heb ik het coachtraject gevolgd waar het Talentenpaspoort onderdeel van was. Dit kwam op het juiste moment omdat ik het gevoel had mijn ‘interne kompas’ kwijt te zijn qua werk maar ook privé. Waar haal ik energie uit, wat zijn mijn drijfveren, wat kost me en wie kost me energie, waar word ik blij van en van wat word ik blij? Waar wil ik op verder borduren om dat nog verder uit te bouwen en waar moet ik afscheid van nemen omdat het me simpelweg teveel energie kost?“ Dit zijn allemaal vragen waar Het Talentenpaspoort mij antwoord op heeft gegeven.

Karin Menkehorst

Ik heb de baan gekregen! Zojuist ontving ik een mail van een klant die ik vorige week sprak. Zij wilde inzicht in haar #talenten. Dus bespraken wij vorige week uitvoerig haar #talentenpaspoort en haar werkwaarden. Tijdens het sollicitatiegesprek kon ze vertellen welke #talenten ze bezit en wat zij belangrijk vindt in een baan. Hoe gaaf is dat!

Blog

21 februari 2024

Wat zijn mijn talenten?

17 oktober 2023

Eerst je talenten. Dan je competenties.

11 april 2023

Het talentenDNA van een functie. Een doorbraak bij rekrutering en het vinden van de job van je leven?

Vragen?

 • Wat is het verschil tussen Het Talentenpaspoort en andere talententesten?

  1. Het Talentenpaspoort vergelijkt je met alle andere mensen (normatieve test).
  De meeste talententesten zijn ipsatieve testen (ipse betekent in het Grieks ‘zelf’), dus deze testen nemen jezelf als referentie. Zo ontdek je je persoonlijke voorkeuren maar niet je talenten.
  2. Het Talentenpaspoort is betrouwbaar en valide.
  De meeste talententesten pakken ermee uit dat ze ‘betrouwbaar’ zijn. Een betrouwbare vragenlijst maken is echter niet zo moeilijk. Een valide vragenlijst maken is wel moeilijk. Want om valide te zijn moet je kunnen aantonen dat je dingen meet die echt bestaan, bij echte mensen in echte jobs. Zo kunnen we met Het Talentenpaspoort beroepen van elkaar onderscheiden op basis van hun kenmerkende talenten (het talentenDNA).
  3. Het Talentenpaspoort meet je WERKelijke talenten.
  Hiervoor moet je een onderscheid maken tussen je emotionele- , je rationele- en je fysieke talenten. Methodes die talenten opsommen in een lijst, zonder onderscheid te maken tussen je emotionele- , je rationele- en je fysieke talenten kunnen je geen inzicht geven in je WERKelijke talenten.

 • Waarom kan ik mijn Talentenpaspoort alleen via een gecertificeerde coach krijgen?

  Wij nemen je talenten ernstig. Je talenten kennen helpt je om belangrijke beslissingen te nemen over je loopbaan en je leven. De resultaten in je Talentenpaspoort zijn glashelder, maar er zit nog veel meer in dan je op het eerste zicht zou denken. Onze gecertificeerde coaches helpen je om alles uit je Talentenpaspoort te halen #omdatjehetwaardbent. Onze Talentenpaspoort coaches hebben ook specifieke expertises zoals loopbaanbegeleiding, burn-out, teambegeleiding, recrutering,… Je kan de geschikte coach voor jou vinden via “Vind jouw coach” of contacteer ons als je hierbij graag advies wenst.