Onze geschiedenis

Home Over ons Onze geschiedenis

1997

Na een loopbaan van 10 jaar in diverse leidinggevende functies bij Hewlett Packard België en Hewlett Packard Benelux richt Peter Monsieurs de Pontis Management School op. Pontis verzorgt opleidingen en consultancy in de domeinen businessplanning, leiding geven, werken in teams, verkoop en klantgerichtheid.

2011

In samenwerking met de Universiteit Antwerpen ontwikkelt Pontis Het Talentenpaspoort, een online talententest. In het boek “Ontdek je WERKelijke talenten” beschrijft Peter Monsieurs in detail de methodiek achter de vragenlijst. Het boek verschijnt later ook in het Frans “Talents, mode d’EMPLOI”.

2017

Gezien het succes van Het Talentenpaspoort in de activiteiten van de Pontis Management School wordt besloten om Het Talentenpaspoort open te stellen voor andere coaches en opleiders. Dit betekent de start van een internationaal netwerk van gecertificeerde Talentenpaspoort coaches.

2021

Door toepassing van Machine Learning op de gedurende 10 jaar verzamelde talenten-gegevens ontwikkelt Pontis in samenwerking met de Universiteit Antwerpen het talentenDNA. Het talentenDNA modeleert jobs op basis van hun karakteristieke talenten. Het bijhorend matching algoritme maakt het nu mogelijk nauwkeurig te berekenen hoe goed een job bij een persoon past op basis van zijn talentenprofiel. Een revolutie in de wereld van recrutering waar tot op dat moment alleen diploma’s, ervaring en competenties doorslaggevend zijn.

Vandaag

Blij jou als nieuwe klant te mogen verwelkomen!