Waarom Het Talentenpaspoort?

Home Talententest Waarom Het Talentenpaspoort?

Er zijn zoveel talenten-testen, talenten-kaarten, talenten-interviews…
Waarom is Het Talentenpaspoort de beste keuze voor jou als coach, bedrijf of particulier?

Coach

Wil jij graag mensen helpen de beste versie van zichzelf te worden? Dan is Het Talentenpaspoort iets voor jou.

Talenten zijn de natuurlijke kenmerken die iemand uniek maken.
Onze talenten, maken het mogelijk dat we een bijzondere bijdrage kunnen leveren in ons werk en in ons leven.

Iemands talenten ontdekken is echter niet makkelijk. Niet voor de persoon maar ook niet als coach. Heel dikwijls is de persoon zich niet bewust van de dingen die hem juist zo uniek maken. Latente talenten haal je niet zomaar naar boven met een interview, talenten kaarten en al zeker niet met de populaire kleurentesten die iemands voorkeuren bepalen maar niets zeggen over het natuurlijke potentieel van de persoon.

Het Talentenpaspoort is een wetenschappelijk onderbouwde talentenscan gecontroleerd op validiteit en betrouwbaarheid (i.s.m de Universiteit Antwerpen). Validiteit betekent dat de talenten die Het Talentenpaspoort meet echt bestaan en ook echt het verschil maken. Daarom is, zover wij weten, Het Talentenpaspoort de enige talentenscan die de kenmerkende talenten (het talentenDNA) van een job kan bepalen. We kunnen dus nauwkeurig meten hoe goed een persoon matcht met een job op basis van zijn talentenprofiel. Dat kan alleen als je echte dingen meet, bij echte mensen in echte jobs. Dat is wat ‘validiteit’ betekent.

Dit maakt Het Talentenpaspoort wellicht de beste talententest ooit !

Je kan Het Talentenpaspoort inzetten voor :

Maar er is meer dan alleen de kwaliteit van Het Talentenpaspoort en het talentenDNA als tool. Wanneer je kiest voor Het Talentenpaspoort dan krijg je van ons een goede opleiding en professionele ondersteuning zodat je klanten echt tevreden zullen zijn van je interventies. Je krijgt ook gratis toegang tot het online coach community platform met veel extra informatie en materialen voor je coaching en workshops.

Bedrijf

Wil jij graag dat je medewerkers Presteren met Plezier (PmP) ?

Dan is het ontdekken van hun talenten én het inzetten van hun natuurlijke kwaliteiten wellicht iets dat je nu al doet.

Wil je dit professioneler aanpakken dan het vragen “Waar krijg je energie van?” of het inzetten van een kleurentest die iemands voorkeuren bepaalt maar niets zegt over zijn potentieel om te excelleren? Dan is Het Talentenpaspoort iets voor jou.

Het Talentenpaspoort is een wetenschappelijk onderbouwde talentenscan gecontroleerd op validiteit en betrouwbaarheid i.s.m. de Universiteit Antwerpen. Validiteit betekent dat de talenten die Het Talentenpaspoort meet echt bestaan en ook echt het verschil maken. Zo toonde onderzoek met Machine Learning aan dat Het Talentenpaspoort de kenmerkende talenten (het talentenDNA) van een job kan bepalen en nauwkeurig kan meten hoe goed het talentenprofiel van een persoon matcht met deze job. Zover wij weten, is er geen enkele andere talententest die dit kan.

Dit maakt Het Talentenpaspoort wellicht de beste talententest ooit !

Presteren met Plezier (PmP) is een ernstige zaak voor ons. Ga voor #hetbestevoorjemedewerkers met Het Talentenpaspoort.

Bij onze gecertificeerde coaches vindt u zeker de expertise die u zoekt op het vlak van een talenten-eerst* benadering voor het recruteren, ontwikkelen en boeien van uw medewerkers.

* We gebruiken de term ‘talenten-eerst’ om aan te geven dat onze inclusieve talentmanagement aanpak een aanvulling op competentiemanagement is en geen vervanging ervan.

Als HR professional of als teamleider graag zelf Talentenpaspoort coach worden?

Lees meer op: “Word Talentenpaspoort coach”

Zoek je een coach die jouw bedrijf kan helpen met een talenten-eerst benadering?

Lees meer op: “Vind jouw coach”

Particulier

Wil je graag dat je coach je echt helpt om te ontdekken waar jij uniek in bent, jouw talenten? Wil jij graag meer zin in je werk en leven ervaren door in te zetten op je talenten? Dan is Het Talentenpaspoort iets voor jou.

Om te ontdekken waar jij uniek in bent, moet je jezelf vergelijken met anderen. En dit is nu juist wat de meeste talententesten en ‘persoonlijkheidstesten’ met kleuren niet doen. Ze bepalen immers alleen ‘jouw voorkeuren’ en niet je talenten. Het resultaat van deze testen, heeft net hetzelfde effect als iemand de vraag stellen “Waar krijg jij energie van?”. Je kan je helemaal vinden in het antwoord, niet echt verassend want het gaat alleen over jezelf, maar het helpt je niet je talenten te ontdekken.

Het Talentenpaspoort (ontwikkeld i.s.m. de Universiteit Antwerpen) vergelijkt jou met alle andere mensen. Op die manier krijg je een objectief en betrouwbaar beeld van welke natuurlijke kwaliteiten jou uniek maken. Deze unieke kenmerken, jouw talenten, maken het mogelijk om een bijzondere bijdrage te leveren op je werk en in je leven. Zo word je de beste versie van jezelf.

Als je nu denkt dat jij geen talenten hebt. Denk dan nog maar eens goed na. We zijn allemaal uniek, toch? Dat komt omdat we allemaal natuurlijke kwaliteiten hebben die anderen niet hebben of in ieder geval niet in zo’n sterke mate.

Contacteer één van onze gecertificeerde coaches om jouw Talentenpaspoort op te maken. Onze coaches zijn actief op verschillende domeinen (studiekeuze, loopbaanbegeleiding, burn-out preventie, …).

Het Talentenpaspoort #omdatjehetwaardbent