Welke job past bij mij?

Home Welke job past bij mij?

Welke job past bij mij?

Op een bepaald moment stellen we ons allemaal deze vraag. Zeker aan het begin van onze loopbaan, maar ook als we reeds een tijdje aan het werk zijn, komt er een moment waarop we ons afvragen “Is dit het nu? Ga ik deze job voor de rest van mijn leven doen? Past deze job wel écht bij mij?”

Beroepskeuzetest

Wanneer we ons afvragen: ‘Welke job past bij mij?’ is het van cruciaal belang om de juiste criteria te hanteren om deze beslissing te evalueren. Traditioneel gezien worden salaris, werksfeer, werkzekerheid, work-life balance en locatie beschouwd als de belangrijkste factoren bij het kiezen van een werkgever (zie Randstad employer brand research 2023).

Niettemin zien we een opvallende stijging van ontevredenheid op de werkvloer, vooral onder jongeren (zie ALAN bevraging 2023). Het hebben van een goed betaalde baan dicht bij huis blijkt geen garantie te zijn voor arbeidsvreugde. Het aantal werknemers dat langdurig uitvalt door aandoeningen zoals bore-out en burn-out blijft toenemen, bijna als epidemieën. Dit roept de vraag op of we wel de juiste criteria hanteren om te bepalen of een job echt bij ons past. Vooral gezien de toenemende trend van langer werken, is het van essentieel belang om kritisch na te denken over welke factoren écht belangrijk zijn bij het kiezen van een geschikte job.

Duurzaam werk als oplossing

Duurzaam werk is werk dat geen negatieve impact heeft op je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, en dat je als betekenisvol ervaart. Het geeft je de motivatie en inspiratie om te presteren en met plezier te werken. Werk wordt pas echt duurzaam wanneer er een perfecte harmonie is tussen je natuurlijke talenten en de taken die je uitvoert. Als je de kans krijgt om je talenten in je werk te benutten, voelt het alsof er een naadloze overgang is tussen wie je bent en wat je doet. Dit schept een sterke band tussen jou en je werk, wat op zijn beurt je motivatie, betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling bevordert.

Om te ontdekken welk werk duurzaam is voor jou, is het essentieel om je eigen talenten te ontdekken en af te toetsen of je in je huidige werk de mogelijkheid hebt om deze talenten te benutten. Het opstellen van je Talentenpaspoort en het analyseren van het talentenDNA van je job kunnen je helpen om deze cruciale vragen te beantwoorden.

welke job past bij mij

Ga aan de slag!

Een aantal van onze Talentenpaspoort coaches zijn gespecialiseerd in welke job bij jou past. Neem contact met hen op. Je werk maakt een te groot deel uit van je leven om het over te laten aan toeval.