Talenten ontdekken

Home Talenten ontdekken

Talenten zijn jouw natuurlijke kwaliteiten die jou onderscheiden van anderen

‘Natuurlijke’ kwaliteiten betekent hier kwaliteiten die je ‘niet hebt aangeleerd’. Aangeleerde kwaliteiten noemen we competenties. Een voorbeeld van een natuurlijke kwaliteit is ‘ordelijkheid’ en een voorbeeld van een competentie is ‘magazijnbeheer’. Zo kan het talent ‘ordelijkheid’ iemand een natuurlijke voorsprong geven om de competentie ‘magazijnbeheer’ te verwerven.

jezelf onderscheiden van anderen

Waarom talenten ontdekken veel meer is dan voorkeuren meten

Het is pas wanneer je jezelf vergelijkt met anderen dat jouw natuurlijke kwaliteiten aan het licht komen. Talenten zijn dus niet hetzelfde als persoonlijke voorkeuren. Om persoonlijke voorkeuren te ontdekken neem je jezelf als referentie. Populaire kleurentesten zoals b.v. Insights of DISC helpen je jouw persoonlijke voorkeuren te ontdekken, maar dit is niet hetzelfde als je talenten. Ook vele zelfverklaarde ‘talententesten’ meten voorkeuren en geen talenten.

Hoe weet je of een vragenlijst jezelf als referentie neemt?

(In vakjargon noemt men dit een ipsatieve vragenlijst)
Enkele dingen waarop je kan letten:

  • De vragen bestaan uit twee (of meer keuzes) waartussen je moet kiezen of waarbij je de keuzes moet rangschikken.
  • De resultaten spreken van je ‘top X’ talenten of kenmerken. Jouw ‘top X’ maken kan alleen wanneer jezelf de referentie van de meting bent.

Het Talentenpaspoort: Een normatieve gids naar jouw unieke natuurlijke kwaliteiten

Onze normatieve vragenlijst, Het Talentenpaspoort, onthult jouw WERKelijke talenten. In plaats van je te beperken tot persoonlijke voorkeuren, helpt Het Talentenpaspoort je te ontdekken waar jij uniek in bent en waarin je uitblinkt. Door jezelf te vergelijken met anderen, leg je de basis voor een krachtige reis van zelfontdekking en groei. Vraag je je af of jij wel talenten hebt? Ieder van ons is uniek, dus ieder van ons heeft talenten! Het is hoog tijd om je ongekende potentieel te ontdekken.

talenten ontdekken het talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort: Een stap naar authentieke ontdekking

Talenten ontdekken vereist een eerlijke blik naar jezelf in relatie tot anderen. Het is deze vergelijking die de sleutel vormt tot het begrijpen van wat jou onderscheidt. Onze aanpak daagt je uit om verder te kijken dan oppervlakkige voorkeuren en om te duiken in de diepten van je unieke vermogens.

talenten ontdekken mytalentpassport

Klaar om de reis naar authentieke zelfontdekking te beginnen?

Het Talentenpaspoort is je deskundige gids. Ontdek waar jij schittert en bloeit, en zet de eerste stap naar een leven vol zin en succes.