Burn-out preventie

Home Burn-out preventie

Gevarenzone

Je zit in de gevarenzone voor een burn-out wanneer je werk je systematisch meer energie kost dan geeft. Veel mensen die zich in deze gevarenzone bevinden houden het toch lange tijd vol omdat ze thuis, in hun vrije tijd, hun batterijen terug op kunnen laden. Maar dit betekent wel dat als er dan thuis iets misloopt (ziekte, problemen in de relatie, problemen met de kinderen, …) je geen enkele marge meer hebt en het risico groot is dat je in een burn-out terecht komt.

burnout preventie

Burn-out preventie

Om uit de gevarenzone voor een burn-out te blijven moet je ervoor zorgen dat je werk je meer energie geeft dan kost. De beste burn-out preventie strategie is dan ook regelmatig een check-up te maken van je energiebalans op het werk. Zo’n check-up is noodzakelijk omdat medewerkers het natuurlijk wel voelen wanneer er een energieprobleem is, maar dit betekent niet dat ze bewust de oorzaken kunnen benoemen laat staan wegnemen. Met Het Talentenpaspoort en de bijhorende Energie-Analyse tool, krijg je een diepgaand inzicht in waar jouw cliënten energie vinden en waar ze energie verliezen in hun job.

burnoutpreventie checkup mytalentpassport

Energiebalans

Door middel van job-crafting kan een medewerker met kleine ingrepen de energiebalans in zijn werk herstellen of verbeteren. Het Talentenpaspoort laat je toe je huidige energiebalans te berekenen en te kijken op welke vlakken job-crafting hulp kan bieden.

Dit stelt je in staat om gerichte stappen te ondernemen om stressoren te verminderen en energiebronnen te versterken. Begeleid jouw cliënten met een regelmatige check-up van hun energiebalans en werk actief mee aan burn-out preventie.

energiebalans burnout preventie

Interesse?

Een aantal van onze Talentenpaspoort coaches zijn gespecialiseerd in Energie Analyse en jobcrafting. Neem contact met hen op.